fbpx

Träffa Arvid Söderström.

Arvid visste direkt att han skulle bli snickare. Ett socialt och härligt jobb där man får träffa mycket folk. Vänder en dålig dag med musik och ett leende och gillar att jaga älg och inom kort blir det fågeljakt.

Vem är du?
Arvid Söderström, 19 år bor på Erikslund i Boden. Familjen består av en syster, mamma och pappa.

Varför blev du snickare?
Jag är inte teoretiskt lagt överhuvudtaget. Jag valde bygg för att jag gillar att jobba med hela kroppen, sen hade jag hört mycket gott om det programmet tidigare. Jag har inget snickarrelaterat inom familjen, det var ett eget val och det kändes helt perfekt och rätt hela vägen.

Om du inte blev snickare vad skulle du arbetat med då?
Då hade jag förmodligen gjort värnplikten och hållit mig inom militären, precis som min far. Eller något annat arbete där man får träffa mycket folk.

Berätta om ditt roligaste byggprojekt.
Förra sommaren var vi ute på en sjötomt och lade kantsten och körde hjullastare, det var kul. Vädret gjorde såklart sitt. Sedan har det varit roligt att bygga i lägenheten på byggprogrammet. Vi byggde om vinden i ett hus till en lägenhet. Annars är det vädret och vem man jobbar med som avgör vad som är kul.

Vad uppskattar du hos Norrläge? Vad är det bästa med Norrläge
Det bästa är dem jag har att göra med och sen att det gicks så fort från det att man kom hit och kom in i gänget, man togs emot med öppna armar. Sedan har jag haft arbetsuppgifter sedan första dagen. Ett varmt mottagande och inkluderad från första dag.

Hur vänder du en dålig dag när allt går emot dig?
Det brukar vända med ett leende på morgonen. Vaknar man på fel sida så brukar det lösa i fikarummet. Annars är det musik som får en på gott humör.

Det här visste inte chefen om mig
Känner inte som att jag gör några speciellt unika saker. Jag jagar älg och ska börja jaga fågel, vi har två fågelhundar.

Vad gör du en ledig dag?
Den här årstiden ser jag till att vara ute med mina kompisar. På vintern då är det skoter som gäller under ledigheten.

Vad är det roligaste du vet?
Att jaga utan tvekan, det är nåt jag verkligen gillar.

Favoritmat – äter helst?
Älgkött såklart 🙂

Vad skulle du gjort om du vann en miljon?         
Lagt undan pengar till en kontantinsats på ett framtida hus. Det är det fösta jag skulle lägga undan, sen måste man få unna sig med lite prylar också.

Största ögonblicket i livet är….
Ja, höra och häpna det var när jag fick skjuta min först tjur! Det var under ett eftermiddagspass uppe i Karungi. Den var ordentligt stor, en 21-taggare!  

Bästa tipset till alla som går i husbyggartankar:
Anlita oss och forma huset efter vad du själv tycker, så löser vi resten.