Under drygt två månader, från 8 mars till 17 maj har vi arbetat med bygget av Råvaras nya restaurang i vår husfabrik i Boden. Nu har vi levererat restaurangen som i slutet av maj öppnade upp portarna för allmänheten i handelsområdet Stockholm Quality Outlet i Barkarby. Inne i restaurangen finns sittplatser såväl som på uteserveringen i söderläge. Restaurangen har även en drive-thru där gästerna kan hämta upp förbeställd mat.
Anders Hellman, Råvaras ägare:
– Vår trevliga byggnad byggdes av Norrläge. Vi valde att anlita Norrläge för att de är flexibla och nytänkande. De ser ideér, förslag och önskemål som utmaningar istället för problem. Norrläge har även ett genomgripande och aktivt miljötänk. De föreslår miljövänliga produkter och lösningar där möjlighet finns.
Att bygga i ett enda stycke ger både tids- och miljövinster
Restaurangen har byggts i ett enda stycke på plats i vår fabrik, helt komplett med full utrustning. Genom att bygga på det sättet i stället för att bygga i separata sektioner får man både tids- och miljövinster, inte minst i form av färre transporter.
Norrläges ägare Johan, Gabriel och Joel berättar om det närproducerade samarbetet:
– Vi känner oss stolta och glada att vara en del av den tillväxtresa och utveckling som Råvara befinner sig i. En nytänkande aktör som hjälper människor att välja hälsosam och god snabbmat. Vi på Norrläge gillar varumärket Råvara och delar samma värderingar kring nytänk och hållbarhet. Vårt gemensamma koncept att bygga restaurangerna lokalt i vår husfabrik och sedan transportera nationellt, är ett bevis på att vi båda värnar om det närproducerade samarbetet.