Vi vill bygga upp en ny kultur i husbranschen och samtidigt förenkla husprocessen för våra kunder.
Träffa alla våra grymma snickare som ser till att förverkliga många familjers husdrömmar.
Vi vill knyta till oss många olika kompetenser till vårt team, är du en av dem? Skicka in en spontanansökan.
Vi på Norrläge vill förenkla och förklara hur en husresa går till och vilka olika steg ni kommer att gå igenom. Allt för att göra husresan så tydlig som möjligt för er och att ni ska känna er trygga hela vägen.
Här är några huspaket som vi rekommenderar. Frågan är bara vad ni kan och vill göra själva. Välj vilket huspaket som passar er bäst. Möjligheterna är oändliga.
Oftast har man inte byggt hus tidigare och det finns många frågor och funderingar kring allt som rör ett husbygge, då är det skönt att kunna bolla frågor och få tips från oss på Norrläge.
Vår vision har alltid varit att bygga hållbara hus, därför använder vi oss av trä från våra norrländska skogar.
Oavsett hur husresan börjar så skräddarsyr vi en lösning som passar både behov och plånbok. Se några av hus och hitta just din inspiration här.
Ta del av vår fullspäckade hustidning, fylld med tips och råd!
Här hittar du även mer information om husresan, hur processen går till samt spännande reportage.
Norrläge AB
Teknikvägen 13
961 50 Boden
Fabriken
Kopplingsvägen 6
961 38 Boden
Har ni några funderingar kring priser, vill bolla idéer eller begära offert? Inga frågor är dumma frågor. Vi erbjuder även möten digitalt!
Konsten att välja rätt panel till sitt hus beror på tycke och smak och vilken stil man vill ha på sitt hus.
Stående panel: En vanlig panel om man tänkt bygga i ladhus-stilen. Panelen ger ett minimalistiskt uttryck. En stående panel får huset att verka smalare och högre till intrycket.
Liggande panel: En liggande slät panel passar bra till en nordisk stil med högt till tak, raka linjer, stora fönster och öppna umgängesytor. Vill man så kan man kombinera den liggande med den stående panelen för att skapa mer liv i fasaden.
Stående lockpanel: En klassiker som många nordiska trähus har, ett traditionellt val som ger ett lite tyngre intryck.
Stående lockläkt: Lockläktspanel var tidstypisk för 1910-talet och hittas oftast på sekelskiftesvillor. Fram till 70-talet var det en vanlig panel på de flesta hus, därefter skedde ett trendbrott då lockpanelen tog över.
Att taket ska vara funktionellt och prisvärt känns som en given parameter, men rent utseendemässigt spelar det faktiskt rätt stor roll vilken typ av tak man väljer till sitt hus. Det är kanske inte det första man tänker på, men vilket tak ni väljer avgör husets helhetsintryck.
Plåttak är det vanligaste valet av tak – ett väldigt hållbart alternativ som med fördel kan byggas på en mängd olika sätt. Plåttak finns bland annat som enkupig profil vilket ger ett mer klassiskt utseende, eller klicktak som ger ett stilrent utseende som passar de
flesta byggnader.
I övrigt väljs betongpannor som kanske är lite vanligare söderut eller papptak om husets taklutning är mindre än 10 grader.
För oss på Norrläge är det viktigt att hålla en hög kvalitet i allt vi levererar under hela husresans gång. Vi har därför med noga omsorg valt våra samarbetspartners som våra kunder får träffa. Med hjälp av deras och vår kunskap får ni värdefulla tips, råd och hjälp när ni ska göra viktiga val till huset.
Hos vår fönsterleverantör designar ni själva era fönster. Här kan ni fundera hur ni vill ha fönstrets utformning. Valen påverkar både utseende och ljusinsläpp.
Här är några av frågorna ni behöver ta ställning till:
Tips: Fasta fönster är betydligt billigare än öppningsbara, dessutom släpper de in mer ljus och ger en tystare omgivning. Om man har ett hus på två plan föredrar många öppningsbara fönster på övre plan så att det smidigt går att putsa dom.
Det kan vara smart att fundera över framtida planer om ni t.ex. tänkt installera ett Spa-bad i trädgården eller andra om- och tillbyggnationer som bastu, Attefallshus, förråd, garage eller stolpbelysning i trädgården. Vet ni med er att ni kommer att planera för något av detta redan nu så kan elektrikern förbereda med elrör från själva elcentralen till utsidan av huset när husbygget är igång.
Fundera även över i vilket läge ni ska bygga altan och uteplats. Hur ska trädgården se ut, upplevas och kännas? Vilka växter trivs i norr- respektive söderläge? Vilka fruktträd, buskar och blommor ska finnas? Höga, låga, perenner? Kanske finns det intresse för odling och växthus?
Det som i huvudsak påverkar priset mest är själva utformningen av huset, husets storlek, typ av ventilationssystem, materialval och husets uppvärmningskällor.
Ska huset ha flera våtutrymmen som exempelvis dusch, toalett, bastu och relax? Ett badrum är exempelvis mycket kostsammare än ett sovrum.
För oss känns det också viktigt att lyfta fram att de standardlösningar vi valt och de samarbetspartners vi jobbar med har vi med noga omsorg valt ut. Det ger oss möjlighet att kunna erbjuda en hög standard till bra pris. Kontakta oss för att få en offert på ditt husbygge.
Självklart! För oss spelar det ingen roll vilka underlag ni har med er – om ni kommer till oss med en färdig husritning från arkitekt eller om ni har egna skisser, ritningar och inspirationsmaterial. Utifrån de underlag vi får, så gör vi en bedömning och hjälper er vidare att rita upp huset, om så behövs. Våra husritare har lång och gedigen erfarenhet av att rita.
När ni har fått en offert från oss tar vi fram en så kallad produktionskostnadskalkyl. Banken vill också veta lite om tomten ni tänkt bygga på för att få en bild av värdet på huset när det väl står klart. Utifrån detta beräknar sedan banken hur stor er egen insats i lånet blir.
För att få lån vill banken dessutom veta mer om era inkomster, vad ni jobbar med och hur länge, om ni har lån sedan tidigare, vilket typ av boende ni har idag, etc. När banken sedan godkänner er låneansökan får ni till att börja med ett så kallat byggnadslån/byggnadskreditiv, som täcker själva byggnationen av huset.
De allra flesta kommuner använder den digitala tjänsten mittbygge.se, annars hittar ni blanketter för att söka bygglov hos kommunens byggnadsnämnd. Hur lång tid det tar att få bygglov varierar mellan kommuner, men senast 10 veckor efter den dag då komplett ansökan kommit in till byggnadsnämnden ska ni få besked. I vissa fall kan det ta längre tid, men inte mer än 20 veckor totalt.
I bygglovsansökan ska ni ange vem som ska vara kontrollansvarig, KA, något som krävs enligt svensk lagstiftning. En KA är inte detsamma som en besiktningsman, något som många brukar blanda ihop. Dennes uppgift är att se till att bygget följer bygglagstiftningens krav, upprättar en kontrollplan, ser till att den följs och att nödvändiga kontroller utförs.
Ta del av vår fullspäckade hustidning, fylld med tips & råd. Här hittar du även mer information om husresan, hur processen går till samt spännande reportage.
Ta del av vår fullspäckade hustidning, fylld med tips & råd. Här hittar du även mer information om vår husresa och hur processen går till.