fbpx

Teamet

En del av 
Norrläge

TEAMET

Lär känna hela 
vårt
 team

Här möter du alla våra grymma snickare som ser till att förverkliga många familjers husdrömmar. För att du ska lära känna dem lite bättre har vi ställt några kluriga frågor till dem.

Arne 
Valland

Snickare

Arne, en 23-åring från Norge som nyligen gift sig och flyttat ut till Avan. Gillar den positiva stämningen i laget och när det blir lite byggtekniska utmaningar då huvudet får jobba lite extra. 

Vem är du?
Arne Christian Valland, 23 år och uppvuxen i Egersund som ligger i södra Norge. Gifte mig förra sommaren med en tjej från Avan och har nyss köpt hus där. Trivs kanonbra i Avan.

Varför blev du snickare?
Jag har alltid tänkt att jag skulle bli snickare eftersom att jag gillar att skapa ting med händerna. Gissar att inspirationen kom från min farfar som hade byggföretag. Jag har som sagt alltid gillat fysiskt arbete.

Om du inte blivit snickare vad skulle du ha arbetat med då?
Hade jag inte blivit snickare så hade jag förmodligen valt att gå en musiklinje eller skolat mig i något inom musik…

Läs hela intervjun med Arne Valland! 

Johan 
Ekström

Husbyggare

Familjen består av frun Lina, barnen Alexandra 12 år och Alicia 6 år och ponnyn Ron. Bor i egenritat hus i Sävast där inspirationen är hämtad från New England och Amerika. 

Entreprenörsandan väcktes tidigt då Johan började arbeta i pappas cykelbutik direkt efter gymnasiet. Därefter har han arbetat i egen verksamhet – allt från fritidsbutik, motorcyklar till snöskotrar. Johan kom in i husbranschen via en universitetsutbildning då han gjorde praktik på ett husföretag. Ett av Johans större intressen är just att arbeta och att umgås med folk, gärna över en middag. Spelar gärna golf sommartid och vintertid åker familjen ofta till Storklinten där husvagnen står parkerad. Ett annat av familjens stora intressen är att resa, gärna på en kryssning. 

Största drivkraften ligger i att hjälpa familjer som vänder sig till Norrläge att förverkliga sina husdrömmar. Som han själv uttrycker det – det är då tåren kommer i ögat, när man får se dem flytta in i sitt hus – det handlar mycket om en humanistisk syn. Det är enormt roligt att lära känna kunderna, man följer dem under en lång tid.

Arvid 
Söderström

Snickare

Arvid visste direkt att han skulle bli snickare. Ett socialt och härligt jobb där man får träffa mycket folk. Vänder en dålig dag med musik och ett leende och gillar att jaga älg och inom kort blir det fågeljakt.

Vem är du?
Arvid Söderström, 19 år bor på Erikslund i Boden. Familjen består av en syster, mamma och pappa.

Varför blev du snickare?
Jag är inte teoretiskt lagt överhuvudtaget. Jag valde bygg för att jag gillar att jobba med hela kroppen, sen hade jag hört mycket gott om det programmet tidigare. Jag har inget snickarrelaterat inom familjen, det var ett eget val och det kändes helt perfekt och rätt hela vägen.

Om du inte blev snickare vad skulle du arbetat med då?
Då hade jag förmodligen gjort värnplikten och hållit mig inom militären, precis som min far. Eller något annat arbete där man får träffa mycket folk….

Läs hela intervjun med Arvid Söderström!

Carl 
Fägerman

Snickare

Carl är en 22 årig handbollsspelande snickare som hunnit testa på plåtslagaryrket. Älskar att fiska och hade storslagna byggplaner redan i 10-års åldern då han byggde grymmaste skogskojan – som finns än idag i Skogså.

Vem är du?
Carl Fägerman, 22 år, uppvuxen i Skogså. Bor i bostadsrätt i centrala Boden tillsammans med sambon Lina och samojedhunden Tindra

Varför blev du snickare?
Jag gillar att jobba med händerna. Det är ett roligt yrke och kollegorna är trevliga. Jag trivs riktigt bra som snickare. Det är ett kreativt yrke. 

Om du inte blev snickare vad skulle du arbetat med då?
Jag har testat på plåtslagaryrket, men om jag inte blivit snickare, då hade jag nog jobbat med något annat inom byggbranschen, kanske pluggat vidare inom bygg eller el…

Den 15/7 kommer du kunna läsa hela intervjun med Carl Fägerman.

Gabriel 
Olsson

Husbyggare

Bor i Sävast tillsammans med sambon Anna och två grabbar,  August 8 mån och Filip 8 år.

Direkt efter handelslinjen på gymnasiet började Gabriel arbeta inom bygghandeln. Därefter har han testat på takbranschen en tid innan han gick tillbaka till byggbranschen igen. 2012 byggde han sitt eget hus och har även drivit ett fastighetsbolag. Gabriel är en allätare av idrott som spelar helst golf, padel och VIP-hockey. Har spelat både fotboll och bandy fram till 19 års ålder. Har åkt Vasaloppet 2010 och väntar fortfarande på att någon ska skicka honom en ny Vasaloppsutmaning. Vintertid spenderas gärna i stugan i Jäckvik, då gäller skoteråkning och utförsåkning med familj och vänner.

Att driva företag, ha nöjda kunder och en nöjd personal är de största drivkrafterna om han själv får säga det – om alla trivs och mår bra så gör alla ett bra jobb.

Erik 
Sundberg

Snickare

Erik drömde om att bli NHL-proffs när han var yngre, men snickardrömmen var starkare. Gillar att fiska, föredrar älgkött och kör gärna go-kart.

Vem är du?
Erik Sundberg, gift och nyligt fyllda 30 år med en pojke på fem månader. Bor med familjen i en bostadsrätt på Munkeberg i Luleå. Har såklart husplaner men de får vänta ett tag eftersom att frun just nu utbildar sig till lärare och blir klart först 2022.

Varför blev du snickare? Om du inte blev snickare vad skulle du arbetat med då?
Jag tycker om att jobba aktivt och att röra på mig. Farsan är också händig av sig, så det är nog han som har inspirerat mig. Drömde som alla andra ungar om att bli NHL-proffs, men, som de flesta med den drömmen så uppfylldes inte den ;)….

Den 17/7 kommer du kunna läsa hela intervjun med Erik Sundberg.

Jesper 
Nyberg

Snickare

Jesper föredrar Tacos och att snickra och umgås med familj och vänner. En hejare på Folkrace men har lagt racingen på hyllan eftersom den tar allt för mycket tid. Nu går tiden till att renovera huset på Erikslund.

Vem är du?
Jesper Nyberg, 23 år, bor i en villa på Erikslund i Boden tillsammans med sambon Hanna och sonen Charlie på snart 2 år.

Varför blev du snickare?
Det var väl det som intresserade mig när man började gymnasiet. Man var intresserad av det och sedan har man ju mycket användning av det privat också…

Den 22/7 kommer du kunna läsa hela intervjun med Jesper Nyberg.

Joel 
Mattsson

Husbyggare

Uppvuxen i Bodträskfors och bor idag med familjen i Sunderbyn i ett hus som han själv byggt. Familjen består av sambon Tina, dottern Livia som är 8 år och sonen Melvin som fyller 13 år i juli.

Att spika är något som Joel gjort nästan hela sitt liv. Något han började med direkt efter skolan. Joel har haft egen firma inom skogs- och byggbranschen sedan stormen Gudrun då han arbetade med att köra skogsmaskin. Därefter har Joel arbetat som kalkylator inom byggbranschen under en lång tid. Gillar att jaga älg om höstarna. Vintertid håller familjen ofta till i stugan i Harads, där det råder en hel del byggprojekt. Under våren blir det skoteråkning och det händer att det blir fiske i fjällen på någon vår-is. Att umgås med familj och vänner är något som Joel uppskattar, lika väl som att åka till fjälls helt själv en stund om våren.

Att göra ett bra jobb till nöjda kunder är de största drivkrafterna. Som Joel själv säger – Det är kul och trivsamt att ha göra med folk.

Fredrik 
Persson

Snickare

Fredrik blev inspirerad av brorsan och sen var det solklart att han skulle bli snickare. Tycker att grillat är svårslaget. Håller ett positivt sinne, jagar älg och fågel och tävlade i miniracing som grabb.

Vem är du?
Fredrik Persson, 45 år bor i hus i Trångfors med sambo och en kille på 16 år och en tjej på 14 år. I familjen bor även en korthårig vorsteh.

Varför blev du snickare? Om du inte blev snickare vad skulle du arbetat med då?
Jag tyckte att det såg kul ut sedan hade jag en äldre brorsa som gick bygg och det var nog kanske han som inspirerade mig till att bli snickare. Nej, hade inget annat drömjobb än att bli snickare…

Den 24/7 kommer du kunna läsa hela intervjun med Fredrik Persson.

Patrik 
Johansson

Snickare

Patrik tycker att variationen i snickaryrket gör det hela så roligt. Missar inte gärna en skoterdag i fjällen. Trivs kanonbra på Norrläge och spelade fotboll hela somrarna när han var liten grabb.

Vem är du?
Patrik Johansson, 22 år. Uppvuxen i Vittjärv med mamma, pappa och en bror. Bor just nu i en lägenhet i Boden.

Varför blev du snickare?
Jag var skoltrött och sedan har jag alltid tyckt om att hålla på med händerna. Jag gillar inte att sitta still utan att arbeta hela kroppen. Som snickare får man göra många olika grejer. Både min pappa och bror var snickare så jag hittade nog inspirationen genom dom. Man har också fått hjälpa till sen man var liten…

Den 29/7 kommer du kunna läsa hela intervjun med Patrik Johansson.

Sebastian 
Valsås

Snickare

Sebastian har spelat hockey hela livet och åker gärna med familjen på en fisketur. Håller uppe kaloriintaget med pizza och hamburgare och har byggt boningar högt uppe bland talltopparna.

Vem är du?
Sebastian Valsås, 28 år, bor i ett hus i Svartbjörnsbyn utanför Boden med frun Evelina och barnen Bosse och Alma, 5 och 4 år.

Varför blev du snickare? Om du inte blev snickare vad skulle du arbetat med då?
Det är roligt att arbeta trä. Det var ett ganska självklart val. Jag valde att gå byggskolan sedan har det aldrig varit någon fundering på något annat…

Den 31/7 kommer du kunna läsa hela intervjun med Sebastian Valsås.

Johan 
Ekström

Husbyggare

Sebastian har spelat hockey hela livet och åker gärna med familjen på en fisketur. Håller uppe kaloriintaget med pizza och hamburgare och har byggt boningar högt uppe bland talltopparna.

Vem är du?
Sebastian Valsås, 28 år, bor i ett hus i Svartbjörnsbyn utanför Boden med frun Evelina och barnen Bosse och Alma, 5 och 4 år.

Varför blev du snickare? Om du inte blev snickare vad skulle du arbetat med då?
Det är roligt att arbeta trä. Det var ett ganska självklart val. Jag valde att gå byggskolan sedan har det aldrig varit någon fundering på något annat…

Den 31/7 kommer du kunna läsa hela intervjun med Sebastian Valsås.

Joel 
Mattsson

Husbyggare

Sebastian har spelat hockey hela livet och åker gärna med familjen på en fisketur. Håller uppe kaloriintaget med pizza och hamburgare och har byggt boningar högt uppe bland talltopparna.

Vem är du?
Sebastian Valsås, 28 år, bor i ett hus i Svartbjörnsbyn utanför Boden med frun Evelina och barnen Bosse och Alma, 5 och 4 år.

Varför blev du snickare? Om du inte blev snickare vad skulle du arbetat med då?
Det är roligt att arbeta trä. Det var ett ganska självklart val. Jag valde att gå byggskolan sedan har det aldrig varit någon fundering på något annat…

Den 31/7 kommer du kunna läsa hela intervjun med Sebastian Valsås.

Gabriel 
Olsson

Snickare

Sebastian har spelat hockey hela livet och åker gärna med familjen på en fisketur. Håller uppe kaloriintaget med pizza och hamburgare och har byggt boningar högt uppe bland talltopparna.

Vem är du?
Sebastian Valsås, 28 år, bor i ett hus i Svartbjörnsbyn utanför Boden med frun Evelina och barnen Bosse och Alma, 5 och 4 år.

Varför blev du snickare? Om du inte blev snickare vad skulle du arbetat med då?
Det är roligt att arbeta trä. Det var ett ganska självklart val. Jag valde att gå byggskolan sedan har det aldrig varit någon fundering på något annat…

Den 31/7 kommer du kunna läsa hela intervjun med Sebastian Valsås.

KONTAKT

Kontakta oss

Besök oss:

Boden Business Park Teknikvägen 3
961 50 Boden

Fabriken:

Kopplingsvägen 6
961 38 Boden

Ring oss:

Johan: 070 - 554 55 05
Gabriel: 070 - 696 34 49
Joel: 070 - 322 95 31

VÅRA KUNDER BERÄTTAR

Husresor med Norrläge

KONTAKT

Kontakta oss

Besök oss:

Boden Business Park Teknikvägen 3
961 50 Boden

Fabriken:

Kopplingsvägen 6
961 38 Boden

Ring oss:

Johan: 070 - 554 55 05
Gabriel: 070 - 696 34 49
Joel: 070 - 322 95 31