fbpx

Nyheter

Norrläge goes English

Norrläge är det första byggföretaget i Boden som översätter och tillgängliggör sin verksamhet på engelska, men lär inte vara det sista. Första steget blir en engelsk översatt webb för företag som släpps idag, men planen är även att privatmarknaden ska kunna ta till sig allt på engelska inom en snar framtid.

Bodenföretaget vidtar åtgärder för att möta kringeffekterna i samband med H2 Green Steels etablering. Ett byggande som förväntas leda till 5 000 nya jobb och 3 000 nya bostäder. 

I Boden förbereder H2 Green Steel byggandet av ett grönt stålverk, samtidigt som de planerar att bygga världens största anläggning för grön vätgas. Denna etablering förväntas leda till 5 000 nya jobb och 3 000 nya bostäder i det som kallas ”Den Gröna Omställningen” enligt Bodens kommun. Under de kommande åren ska 20 års samhällsutveckling ske på orten där Norrläge är ett av företagen som väljer att ta ett tidigt steg för att möta dessa effekter. 

Intresset för Boden som stad har med etableringen lockat många internationella företag och besökare. Med sitt huvudkontor i Sävast på Boden Business Park är Norrläge ett företag som har känt av kringeffekterna. En av de åtgärder de vidtar är att tidigt lansera en webbplats och anpassa sina erbjudanden och service genom att tillhandahålla engelska som alternativ. 

Johan Ekström, Grundare Norrläge, berättar om beslutet.  

”Vi har och vill verka med utgångspunkt ifrån Boden och för oss är det självklart att tillgängliggöra vår verksamhet. Frågan har legat på bordet om det har varit aktuellt att göra det på just engelska. Men med den omställning och samhällsetablering som träder in blev frågan betydligt mer aktuell.” 

Norrläge är det första byggföretaget i Boden som översätter och tillgängliggör sin verksamhet på engelska, men lär inte vara det sista. Första steget blir en engelsk översatt webb för företag som släpps idag, men planen är även att privatmarknaden ska kunna ta till sig allt på engelska inom en snar framtid.  

Gabriel Olsson, Grundare Norrläge, flikar in. 

”Det är ju helt klart nytt och något vi inte gjort tidigare som husbyggare, så på ett sätt blir det ju ett test. Första lanseringen passar bra då vi tror att det är företagen som vänder sig hit först innan en engelsktalande privatmarknad börjar stadga sig och gå i hustankar. Men planen är såklart att finnas tillgänglig för båda oavsett vart man kommer ifrån.” 

Det är däremot inte första gången Norrläge väljer att gå gentemot de traditionella normerna inom byggindustrin. Med bland annat hjälp av VR-teknik erbjuder de sina kunder inblick i hur deras hus kommer se ut när det är klart i en skräddarsydd 3D-upplevelse. 

Johan Ekström tillägger: 

”För oss är det idag inte en total omställning med språket, det har hänt att vi har behövt tala lite engelska tidigare. Men det här gör att vi själva skaffar oss en mental förberedelse inför vad vi tror kan vara betydligt fler kommande engelska samtal eller frågor. Då är det bra att ha en webb som finns tillgänglig på det språk som kunden eller den nya bodensaren förstår där man kan läsa mer. Och just med språket så ser vi det som en addering till det vi redan gör och erbjuder helt enkelt. ” 

LIKNANDE NYHETER

DELA

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Linkdin
Dela via e-post

Meny

Ladda hem vår tidning!

Ta del av vår fullspäckade hustidning, fylld med tips & råd. Här hittar du även mer information om vår husresa och hur processen går till. 

Ladda hem vår bok om husresan!