fbpx

Nyheter

Bygga hus med Norrläge

Vi har anpassade lösningar för alla slags husprojekt och vi hjälper er genom hela husresan på ett enkelt vis. Ni kan exempelvis välja om ni bara vill ha hjälp med att snickra väggblock och montera huset och sedan färdigställa resten själva. Eller så kanske det passar er bättre att vi på Norrläge sköter hela bygget fram till inflyttningen.
Så här går det till när man bygger hus med oss på Norrläge

Vi börjar med ett idémöte där vi pratar om era husdrömmar och hur vi kan hjälpa er med husbygget på bästa sätt. Vi ger tips på hur man kan tänka smart och hur ni kan optimera och fördela kvadratmetrarna och skapa ett hus som passar er och ert läge. Redan nu i början är det är även bra att ni pratar med banken och skaffar ett lånelöfte

Våra huspaket

Vi går in närmare på våra huspaket. Vi på Norrläge erbjuder flera olika huspaket beroende på om ni vill att vi gör hela jobbet med att bygga huset eller om ni själva vill färdigställa vissa delar av projektet. Här kan ni läsa om vad våra olika huspaket innehåller. Designen på huset är oberoende av vilket huspaket ni väljer.

Dags att ta fram en husritning

Det som i huvudsak påverkar priset mest är själva utformningen av huset, husets storlek, typ av ventilationssystem, materialval och husets uppvärmningskällor.

Ska huset ha flera våtutrymmen som exempelvis dusch, toalett, bastu och relax? Ett badrum är exempelvis mycket kostsammare än ett sovrum. För oss känns det också viktigt att lyfta fram att de standardlösningar vi valt och de samarbetspartners vi jobbar med har vi med noga omsorg valt ut. Det ger oss möjlighet att kunna erbjuda en hög standard till bra pris.

Ni kan designa huset själva, be oss om hjälp eller använda en arkitekt. Studera olika planlösningar och lista de funktioner och rum som ni tycker är viktigast.

I det här läget har vi skaffat oss en helhetsbild och ett bra utgångsläge för att kunna räkna ut vad huset kommer att kosta. Vi har nu en offert klar att gå igenom tillsammans med er.

Vi skriver kontrakt

Någonstans under eller efter offertmötet så kommer handslaget och vi skriver kontrakt tillsammans. Det sker när hela upplägget känns glasklart för er och ni har 100% koll på vad som ingår i husköpet och vad samtliga poster i offerten betyder.

Nu ska vi bygga hus och vi har hittat ett utförande som ni känner er nöjda med till en prisbild som matchar er budget. I detta läge är det dags att ansökan om bygglov.

Husresan fortsätter

Sen fortsätter den roliga husresan med att samla inspiration. Många av våra kunder skapar en Pinterest-board där man kan spara inspirerade husbilder. Flera val görs så som:

  • Materialval
  • Färger
  • Belysning
  • Inredning
  • Invändiga ytskikt med mera.
Vi bygger upp ritningen i 3D så att ni via VR-teknologi kan uppleva huset samt göra finjusteringar innan bygget drar igång.

När ni blir kund hos oss får ni en husresebok. Vi på Norrläge skrev boken till våra kunder för att förenkla och förklara hur en husresa går till och vilka olika steg ni kommer att gå igenom under bygget. Allt för att göra husresan så tydlig som möjligt för er. Boken fungerar som en trygg vägledare och beskriver husreseprocessen – vad ni ska göra under projektet, vilka val som ska göras inom olika tidsramar. Vi kommer givetvis att finnas här hela vägen.

Starta er husresa med Norrläge

LIKNANDE NYHETER

DELA

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Linkdin
Dela via e-post

Meny

Ladda hem vår tidning!

Ta del av vår fullspäckade hustidning, fylld med tips & råd. Här hittar du även mer information om vår husresa och hur processen går till. 

Ladda hem vår bok om husresan!