fbpx

Nyheter

Tips från Colorama

Det är många val att fundera över när man ska bygga hus. Jenny Berglund på Colorama delar med sig av sina bästa tips!

Färg och tapet

Vilka färgskalor är mest populära just nu?

– Under senaste året har vi sett ett skifte från gråskalan som varit otroligt populär under lång tid till varmare kulörer i beige, brunt och brända toner. Det är många som längtar efter lite mer vågade kulörer, vilket är superroligt. Vi ser en stor variation och tror att många söker efter ett mer personligt uttryck.

Hetaste tapettrenderna just nu?

– Uttrycksfullt och mönster som tar för sig. Vi ser helt klart en tonvikt på botaniska och klassiska tapeter. Enfärgat är inte bara enfärgat utan ofta med en yta, struktur eller melering. 

När man bygger hus och ska välja färg och tapet till alla rum hur ska man tänka?

– Det är svårt för många att veta vad dom vill ha och vad som passar just deras hus. Att bygga hus är för de allra flesta den största investering man gör i sitt liv, därför vill man såklart pricka så rätt som möjligt.

Ett tips kan vara att samla på sig prover på de olika material man valt och lägga ihop dessa tillsammans, för att se att de olika materialen och kulörerna harmonierar med varandra.

Känner man sig osäker eller tycker att det är svårt med alla beslut kan det vara skönt att veta att det finns hjälp att få. Oftast har de flesta en bra tanke och behöver bara några tips och råd för att få till de sista detaljerna eller kanske bara någon att använda som bollplank. Det är där vi kommer in i bilden.

Kakel och klinker

Vad är viktigt att tänka på när det kommer till kakel och klinker?

– När det gäller kakel och klinker i badrum är det extra viktigt att tänka på hur man är som person. Om man vet med sig att man är ombytlig i sin smak och snabbt ledsnar på trender kan det vara klokt att välja material som håller bra över tid. Att byta kakel och klinker är som bekant inte något man gör i en handvändning.

När man pratar om glans, fogar, format osv så tänk på vilken känsla du vill ha. En blank yta upplevs på ett annat sätt än en matt och en tydligt markerad fog kan göra en stor skillnad på helhetsintrycket. Ta er tid att fundera och besök gärna vår butik i Boden där du kan se och känna på plattorna i verkligheten.

Vad ser du för kommande badrumstrender?

– Det främsta tycker jag är hur vår syn på badrummet förändrats de senaste åren. Numer är det självklart att tänka estetik kring alla detaljer och det blir allt viktigare att det ska vara en del av hemmets röda tråd när det kommer till stil, material och kulör.

Det vi ser trendmässigt gällande bad är mycket naturmaterial som trä och sten. Möbler i både valnöt och blond ek, eller varför inte en rolig lackad kulör. Riktigt stora format på golv och väggplattor och ofta samma platta i hela badrummet. Man satsar på roliga detaljer, så som figurativa speglar, utstickande kulörer målade i taket eller blandare i mattsvart, guld eller andra material. Bara fantasin sätter gränserna.

Golv

Heltäckningsmatta blir alltmer populärt, vad ska man tänka på här?

– Textila golv har oförtjänt dåligt rykte. Tvärtemot vad många tror är det ett utmärkt val, speciellt i rum där man vill ha en ombonad känsla och en bra ljudnivå. Det är också bra för allergiker då dammet inte virvlar omkring i rummet utan stannar på mattan tills att det dammsugs upp.

Välj en matta av god kvalité och i det material som passar din smak och ditt syfte bäst.

Det flesta heltäckningsmattor går att få i anpassad storlek med sydda kanter. Perfekt om man vill ha en vardagsrumsmatta i den rätta storleken.

Hur väljer man rätt trägolv? Behöver det behandlas exempelvis?

– Det finns en uppsjö av trägolv på marknaden idag, och det är inte alltid helt enkelt att förstå skillnaden och vad det är man faktiskt behöver. Det finns tjocka, tunna, långa och korta. Lackade, oljade, vaxade eller obehandlade. När det gäller golv tycker jag att man ska kolla vilket utseende man lockas av. Är det ett mörkt golv med tydliga kvistar eller kanske ett vitlaserat ekgolv i 2-stav? Vi på Colorama kan råda dig till rätt kvalitet efter dina individuella behov.

Tjänster

Hur kan ni hjälpa Norrläges kunder på bästa sätt?

– Kunden kan boka en tid på plats i vår butik för att titta igenom alla materialval. Vill man kan man också ta ett digitalt möte eller ringa oss. Men inget slår ett riktigt möte där vi i lugn och ro kan gå igenom ditt framtida hem, bolla idéer och kika på prover tillsammans.

Vad behöver man förbereda inför ett möte med er?

– Det underlättar om man har funderat lite innan besöket men det är inte nödvändigt. Kanske man har en bild som man inspirerats mycket av eller en favoritkulör som man vill få med på något vis. Har man valt kök så är det toppen att ha en provbit av köksluckan eller fråga efter kulören hos återförsäljaren.

Har du något mer som du vill tipsa Norrläges kunder om?

– Att bygga hus är en process. Vänta inte med alla val till sista sekunden, det blir bara stressande. Ta hjälp av alla de experter som Norrläge erbjuder sina kunder, dom har alla lång erfarenhet av just sin bransch och kan guida er smidigt framåt. Och framförallt njut, vilken häftig resa du har möjlighet att göra!

Har du mer funderingar?

Hör av dig till experterna på Colorama i Boden.
Lulevägen 35, 961 73 Boden

www.colorama.se/butiker/boden

LIKNANDE NYHETER

DELA

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Linkdin
Dela via e-post

Meny

Ladda hem vår tidning!

Ta del av vår fullspäckade hustidning, fylld med tips & råd. Här hittar du även mer information om vår husresa och hur processen går till. 

Ladda hem vår bok om husresan!