fbpx

NYHETER

KONTAKT

Norrläge AB

070 – 554 55 05

johan.ekstrom@norrlageab.se

Besök oss

Boden Business Park
Teknikvägen 3 
961 50 Boden

Fabriken

Fabriken
Kopplingsvägen 6 
961 38 Boden

Hemma hos Malin och Martin på Norrskensgränd

– Ibland när vi står och lagar mat här i köket vill man nypa sig själv i armen då vi knappt fattar att det här är vårt hus. Det känns så bra. 

I november förra året flyttade Malin och Martin in i sitt nya hus från Norrläge. Ett suterränghus på Brännan i Sävast, med en härligt kuperad omgivning av tallskog med utsikt mot Luleälven. Vi tittade in hos paret, som alldeles i dagarna väntar smått, för att lyssna hur känslan är, om de saknat något eller dykt upp nya behov och hur planerna går kring att bygga upp utemiljön runt huset. Häng med in på Norrskensgränd!

Nu har ni snart bott ett år i huset – hur är känslan?

– Det känns jättebra, vi är supernöjda, framför allt med planlösningen. Vi har fått två separata plan och det känns toppen, särskilt nu när vi snart blir fler i familjen. Någon av oss kan ta en paus när det behövs. Enplanshus har såklart sina fördelar, men vi har båda vuxit upp i flerplanshus och föredrar det.

Det har tagit ca 6 – 7 månader att verkligen känna att det här är vårt hus på riktigt. Ibland när vi står och lagar mat vill vi nypa oss själva i armen då vi knappt fattar att det här är vårt hus. Det känns så bra. 

Nu när vi hunnit bo in oss och testat olika möbleringar så börjar vi se vad vi saknar och har succesivt köpt på oss det vill ha. Tack vare den fiffiga planlösningen har vi flera rum i rummen, sedan har vi valt att inte möblera upp alla rum till 100 % just nu, det tar vi på sikt. Just nu känns det onödigt. Vi har också fått mycket cred för lösningen med TV-väggen mot trappen. Rumskänslan är öppen men ändå omslutande. Tack vare den skapades flera sällskapsytor, utan att det uppstår ekande eller ståhej

Folk som kommer in i huset reagerar oftast: ”Oj, vad öppet, men ändå avskilt”. Man får en känsla av många ”rum i rummen”. Vi har många sällskapsytor, det är öppet men ändå avskilt tack vare den smarta planlösningen.

Vi känner oss grymt nöjda med våra val, exempelvis med färgsättningen i hallen fick vi tipset att inte gå ändå ut till väggkanten med färgen. På så sätt skapades en snygg inramning av hallen.

– Enkelheten i att vi båda har samma stil – modernt och avskalat, gjorde processen enkel i alla val av ytskikt, färgsättning, m.m. Stringhyllan som vi hade sedan tidigare hade redan från ritningsstadiet given plats i allrummet, säger Malin med ett leende på läpparna.

Skulle ni ha gjort något annorlunda med facit i hand?

Vi känner att vi har fått till helheten och vi funderar nu på hur vi ska planera utemiljön. Det är inget vi ångrar, men hade vi byggt nu så hade kanske valt att göra en större tvättstuga, men vi gjorde ett aktivt val att istället använda den ytan till sovrummen. Vi har också planer på att installera en AC, speciellt efter sommarens rekordvärme.

Hur känns utemiljön och hur går era planer där?

– Vi har byggt nästan 90 kvm altan, intill den har vi tänkt bygga ett spa-bad med utedusch och rum för omklädning. Nedanför sluttningen funderar vi också på att bygga ett växthus. Förhoppningen är att få till något med sluttningarna på sidorna om huset, där har vi lekt med tanken att bygga läktare och kanske olika stenpartier och gärna en grillplats. Framsidan är fortfarande ett öppet blad, det kanske blir några olika fruktträd och en kryddträdgård. 

Har ni någon favoritplats i huset?

– Vi spenderar väldigt mycket tid i vardagsrummet. Det är på övervåningen vi hänger. Vardagsrummet, köket och balkongen som är vårt ute-vardagsrum, där är det extra trevligt att sitta särskilt en varm sommarkväll. Färgvalsmässigt är vi supernöjda med badrummet nere och såklart utebelysningen och fönsterspottarna inomhus. Bra belysning gör så otroligt mycket för intrycket, rumskänslan och upplevelsen av huset.

Vad blir nästa steg?

Det blir att lägga tid på utemiljön, bl.a. kommer vi att bygga en entrétrappa på framsidan av huset. Vi kommer att montera en akustikpanel längs den långa väggen i trappen som löper ner till nedervåningen. En panellösning som kallas Wood on Wall. Panelen har en akustikdämpande effekt och blir en snygg interiördetalj som bryter av. Vi funderade först på en stor tavla men landade i beslutet att sätta dit en akustikpanel som man skruvar upp i blocksektioner.

Är det något ni saknat? 

Nej, vi känner inte att vi saknat något. Det är skönt att komma hem varje dag. 


LIKNANDE NYHETER

DELA

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på Linkdin
Dela på email
Dela via e-post