fbpx

Nyheter

Möt Nils Ekström

Nils ser till att allt flyter på i fabriken, längtar mest efter sommarvärmen just nu och att snart få skörda egenodlade grönsaker, helt oslagbart enligt honom själv.

Vem är du?

Nils Ekström, bor med familjen i Sävast intill älven i ett alldeles nybyggt hus som familjen flyttade in i december 2020. Husstommen och materialet har Norrläge levererat och allt övrigt arbete på huset har de utfört själva. Familjen består av frun Marion och barnen Alva 11 och Einar 1,5 år.

Vad gör du på Norrläge?

Jag ser till snickarna i husfabriken har material att arbeta med – jag beställer och tar emot leveranser. Håller ihop trådarna och ser till att allt flyter på logistikmässigt. Här på Norrläge kan jag förena nytta med nöje. Jag älskar att snickra och det var i grund och botten vad som lockade mig till det här arbetet.

Vad arbetade du med tidigare?

Jag har under en lång tid arbetat med asfalttillverkning och före det maskinuthyrning. Sedan har jag också arbetat i familjeföretaget med att sälja cyklar.

Hur ser drömsemestern ut?

Jag tror faktiskt att vi skulle ”Svemestra” här hemma i Sverige. Det kanske blir till julen eller nästa sommar. Den här sommaren blir vi hemmavid. Det vore också kul att uppleva fjällen om sommaren. Det finns så mycket att se och uppleva här i vårt land.

Berätta ett roligt byggprojekt.

Det måste bli färdigställandet av den egna villan. Det har varit en lång resa, men rolig resa.

Om du fick tre önskningar, vad skulle du önska dig?

  1. Jag vill bli 100 år.
  2. Jag vill åka jorden runt.
  3. Att cancern utrotades helt och hållet.
Nils Ekström

Vad uppskattar du mest hos Norrläge?

Då skulle jag säga alla de härliga arbetskamraterna. De är hjälpsamma och lätta att ha göra med. I grund och botten, oavsett vad man gör, är det viktigaste i livet att man omger sig med roliga och positiva människor. 

Hur vänder du en dålig dag när allt går emot dig?

Ja, jag tror att man får fokusera på någonting annat för att vända det negativa. Man får helt enkelt släppa och gå vidare. Det är ingen mening med att älta saker. Alla kan göra fel, så är det, man lär sig alltid något.

Vad gör du en ledig dag?

Om jag får välja så är jag utomhus i trädgården. Nu under sommaren är det odling som gäller. Vi har inget växthus ännu, men kanske om något år. Att skörda en grönsak som man själv odlat är oslagbart. Intresset kommer ursprungligen från farmor och farfar som själva odlade mycket. Grönsakerna smakade helt enkelt mer förr i tiden. Det man köper i affärerna nu smakar inte alls som de man odlar själv.

Vad är det roligaste du vet?

Det är nog när alla är och får vara pigga och friska.

Favoritmat – Äter helst?

En köttgryta, gärna en ”husmodersköttgryta” som är gjord med omsorg och kärlek. Att få ha en sådan i matlådan dagen efter är guld.

Vad skulle du gjort om du vann en miljon?

Då hade jag nog öppnat sparkonton till mina barn. Pengar kommer alltid behövas.

Vad längtar du mest efter just nu?

Sommarvärmen.

Mitt bästa husbyggartips

Tänk några år framåt. Man ska inte bara planera för dagen som kommer utan för de kommande 15 åren, så man inte behöver göra alltför stora ändringar i framtiden.

LIKNANDE NYHETER

DELA

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Linkdin
Dela via e-post

Meny

Ladda hem vår tidning!

Ta del av vår fullspäckade hustidning, fylld med tips & råd. Här hittar du även mer information om vår husresa och hur processen går till. 

Ladda hem vår bok om husresan!