fbpx

Nyheter

Möt Sandra Olsen

Det var Sandras pappa som inspirerade henne till att bli snickare. Ett yrke hon stormtrivs med. Nästa vår kommer hon att snickra ihop ett eget vinkelhus, men just nu längtar hon mest till augusti, för då ringer kyrkklockorna.

Vem är du?

– Sandra Olsen, jag fyller 21 år nu i oktober, bor i Sävast i en lägenhet som jag nyss skaffat. Min pojkvän Jonas jobbar med att köra dumpers i gruvan i Kiruna. Jag kommer från Alta som ligger i Finnmark, Norge. Flyttade hit 2013 med min familj. Vi trivs superbra här i Sävast.

Varför valde du att bli snickare – funderade du någonsin på något annat yrke eller var det självklart att bli snickare?

– Det bara blev så. Det var inte självklart till en början att jag skulle bli snickare. I och med att pappa var snickare så var det nog han som var stora inspirationskällan. Vi har gjort många projekt tillsammans. Jag trivs bra med snickaryrket, det är jättekul.

Berätta om ett roligt byggprojekt

– Inom en snar framtid ska jag bygga ett eget hus, jag och min pojkvän. Vi ska bygga i Sävast på nya området Stjärnfallsvägen och planerar att sätta igång nästa år. Just nu håller vi på att rita och planera just nu, men vi vet att det blir ett vinkelhus, mest troligt en enplansvilla med fristående garage, sedan är vi inte säkra på hur taket ska se ut. Vi tycker att det blir mer karaktär med ett vinkelhus.

Hur ser drömsemestern ut?

– Drömsemestern är på en härlig strand på Hawaii med min pojkvän och en kall drink i handen.

Om du fick tre önskningar, vad skulle du önska dig?

– Pengar hade varit bra nu nar vi ska bygga och en ny bil hade inte heller suttit fel. Sedan önskar jag såklart att Corona försvinner.

Vad uppskattar du mest hos Norrläge?

­– Det är ju gemenskapen med kollegorna, att man får hänga med dem. Vi är ett jättehärligt gäng – vi trivs på jobbet.

Hur vänder du en dålig dag när allt går emot dig?

– Tja, en sådan dag brukar jag oftast prata med min pojkvän, det är väl det som händer.

Berätta något som inte många vet om dig

­– Det var inte helt enkelt, men många kanske inte vet att jag är uppvuxen i nordligaste Norge och att jag är och alltid varit kristen.

Sandra Olsen

Vad gör du en ledig dag?

­– Då tar jag sovmorgon och tar det lugnt, käkar en go’frukost och gör sedan precis vad jag vill. Att inte ha något planerat och bara njuta av att vara ledig en hel dag är magiskt för själen.

Vad är det roligaste du vet?

–Jag tycker om att resa och åka på utflykter, upptäcka naturen och göra resor utomlands.

Favoritmat – Äter helst?

– Om jag beställer mat blir det gärna Thai. Lagar jag maten själv får det gärna bli en god köttbit med rödvinssås och potatisgratäng. Det är grejer det!

Vad skulle du gjort om du vann en miljon?

–Jag skulle spara lite grann, men resa utomlands får det gärna bli – Mallorca är en favorit och sedan hade jag unnat mig lite shopping.

Vad längtar du mest efter just nu?

– Just nu längtar jag till augusti, då blir det semester och då ska vi gifta oss i Gammelstads kyrka. Jag längtar också efter bröllopsresan som blir en roadtrip genom Sverige och Norge. Sedan kanske det också blir en utlandsresa när Coronan lagt sig.

Vilket är ditt bästa husbyggartips?

– Mitt bästa byggtips är att hellre bygga sakta och noggrant än fort och slarvigt. Ta det lugnt och tänk efter före, så att det inte blir fel.

LIKNANDE NYHETER

DELA

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Linkdin
Dela via e-post

Meny

Ladda hem vår tidning!

Ta del av vår fullspäckade hustidning, fylld med tips & råd. Här hittar du även mer information om vår husresa och hur processen går till. 

Ladda hem vår bok om husresan!