fbpx

NYHETER

Joakim Norrläge

Möt Joakim Henriksson​

Vår hussäljare Joakim har ett brinnande intresse för fordon och projekt i alla dess former. En nybliven skoterägare och stugbyggare som bor med familjen och hundarna i ett relativt nybyggt hus.

Läs mer

KONTAKT

Norrläge AB

070 – 554 55 05

johan.ekstrom@norrlageab.se

Besök oss

Boden Business Park
Teknikvägen 3 
961 50 Boden

Fabriken

Fabriken
Kopplingsvägen 6 
961 38 Boden

Snart flyttar vi till en större husfabrik!

Fr. v. Gabriel Olsson, Norrläge, Conny Bergwall, Bodens Näringsfastigheter, Johan Ekström, Norrläge

Efterfrågan på våra klimatvänliga och kundanpassade hus har ökat så pass mycket att vi nu behöver flytta till en större husfabrik och samtidigt bli fler medarbetare.

Vi är en relativt nystartad aktör i husbyggarbranschen, däremot är vi inga nybörjare i husbyggarbranschen. Tillsammans har vi närmare 40 års samlad erfarenhet av att bygga solida trähus. Bakom företaget står Johan Ekström, Gabriel Olsson och Joel Mattsson. 

– Efterfrågan på flexibla, miljövänliga hus har ökat rejält. Det har resulterat i att vårt första år har gått riktigt bra, så bra att vi varit tvungna att se oss om efter större lokaler, något som Bodens Näringsfastigheter kunnat hjälpa oss med, säger Johan Ekström, en av Norrläges delägare.

Nya husfabriken blir tre gånger större 

Den nya husfabriken ligger 200 meter från den i dagsläget befintliga husfabriken. Lokalen som kommer att inrymma Norrläges nya husfabrik ägs av Bodens Näringsfastigheter. Flytten sker under våren och vi beräknar vara i full produktion den 1 maj.

 –  Vi känner oss väldigt nöjda då vi hittat en bra lösning för våra hyresgäster. I det här fallet har vi fört dialog med en befintlig hyresgäst och hittat en lösning där de sagt upp del av sina lokaler som vi sedan anpassat till Norrläges behov, en win-win-situation för båda företagen säger, Conny Bergwall, vd på Bodens Näringsfastigheter.

Stor efterfrågan på deras hus med klimatvänliga väggar

Företaget satsar hårt på kundanpassade hus med stort miljötänk i fokus. De har under året tagit fram en helt egen metod att bygga klimatvänliga väggar. Väggblocken byggs samman av smidiga lättbalkssytem som ersätter de tidigare traditionella träreglarna. När väggblocken sedan ska isoleras så sprutas isolering in i väggblocken. Väggarna blir smidigare att hantera och har samma isoleringsförmåga jämfört med de tidigare tjocka väggarna. Arbetet med att hantera den tidigare traditionella isoleringen som ofta kliade och krävde munskydd gjorde den allmänt otrevlig att arbeta med. Något man slipper idag, vilket förbättrar arbetsmiljön i fabriken.

Under sitt första år har Norrläge omsatt över 30 miljoner kronor och kontrakterat byggnationer för 65 miljoner kronor. I dagsläget har företaget 15 anställda och har även lyckats att få in fler kvinnliga snickare. I takt med att efterfrågan ökar på flexibla, miljövänliga hus så behövs nu fler snickare till den nya husfabriken.

LIKNANDE NYHETER

DELA

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på Linkdin
Dela på email
Dela via e-post