fbpx

Nyheter

Tips från köksexperten Malin

Det är mycket att tänka på när man ska välja kök. Därför vände vi oss till köksexperten Malin Jonsson på HTH Köksforum i Luleå.

Namn: Malin Jonsson
Roll: VD på HTH Köksforum, Luleå
Bor: Luleå
Så ser mitt eget kök ut: Varma färger med senaste funktioner på vitvaror och många speciallösningar.
Har jobbat med köksplanering sedan: 2010

Vilket bör det första steget i köksplaneringen vara tycker du?

– Besök butiker för att titta på material och olika lösningar, prata med en köksdesigner. Se hur andra har gjort och bli inspirerad! Bra källor är Instagram och Pinterest, till exempel. Det är bra att kolla på olika alternativ och jämföra olika lösningar innan man fattar beslut.

Om man känner sig osäker eller inte hinner med att planera allt, hur ska man göra då?

– Då tycker jag att man bokar in ett möte hos någon av våra köksdesigners. De har gedigen erfarenhet och hjälper till med planeringen samt visar olika smarta lösningar. Väldigt ofta kommer vi fram till helt nya lösningar och kundanpassar allt.

Vilka är kökstrenderna idag?

– Varma kulörer, träluckor och stenbänkskivor är väldigt inne just nu. Det är även belysning i skåp och lådor, det ger en mycket fin effekt.

Vad ser du för kommande kökstrender?

– Det börjar komma mer och mer kök som är ton i ton där både luckor och handtag är i samma kulör. Bruna köksluckor tror jag också kommer bli populära.

Hur mycket tid ska jag lägga på att utforma mitt kök?

– Köket är hemmets hjärta och därför tycker jag att det är bra att lägga den tid man kan så länge det känns roligt. Sedan finns vi till hands och hjälper kunderna med alla detaljer.

Hur lång livslängd ska jag tänka att mitt kök ska ha?

– Ett kök håller länge om man tar hand om det. Men omkring 15 till 25 år är rimligt. Kök går i trender och man måste våga tänka nytt.

Vad tycker du man ska fokusera på när man planerar sitt kök?

– Det är väldigt olika och upp till varje individ. En del drömmer om exklusiva bänkskivor och en del är mer noga med färg och material på luckor då de kan tänka sig byta ut bänkskivan om några år. Kvalitet och funktioner på vitvaror är viktigt för de som älskar att laga mat. De tre främsta faktorerna som jag tycker man ska gå efter är funktion, materialval och budget.

LIKNANDE NYHETER

DELA

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Linkdin
Dela via e-post

Meny

Ladda hem vår tidning!

Ta del av vår fullspäckade hustidning, fylld med tips & råd. Här hittar du även mer information om vår husresa och hur processen går till. 

Ladda hem vår bok om husresan!