fbpx

Nyheter

Träffa Carl Fägerman.

Carl är en 22 årig handbollsspelande snickare som hunnit testa på plåtslagaryrket. Älskar att fiska och hade storslagna byggplaner redan i 10-års åldern då han byggde grymmaste skogskojan – som finns än idag i Skogså.

Vem är du?
Carl Fägerman, 22 år, uppvuxen i Skogså. Bor i bostadsrätt i centrala Boden tillsammans med sambon Lina och samojedhunden Tindr

Varför blev du snickare?
Jag gillar att jobba med händerna. Det är ett roligt yrke och kollegorna är trevliga. Jag trivs riktigt bra som snickare. Det är ett kreativt yrke.

Om du inte blev snickare vad skulle du arbetat med då?
Jag har testat på plåtslagaryrket, men om jag inte blivit snickare, då hade jag nog jobbat med något annat inom byggbranschen, kanske pluggat vidare inom bygg eller el.

Berätta om ditt roligaste byggprojekt.
Det var i Harads när vi jobbade med kallbadhuset Arctic Bath. Det var just själva upplevelsen och att se många yrkesgrupper arbeta samtidigt, allt från dykare till timmermän. Det var väldigt speciellt att bygga på vatten.

Vad uppskattar du hos Norrläge? Vad är det bästa med Norrläge
Det är gemenskapen hos kollegorna, det är alltid roligt och bra stämning. Det är vad jag uppskattar mest. Sedan är det härliga arbeten – kul att jobba med nyproduktion i fabriken, det är nya saker från dag till dag.

Hur vänder du en dålig dag när allt går emot dig?
Ska jag vända den på jobbet så är det att försöka härda ut tills nästa rast och ta nya tag därefter. Bara borra ner huvudet och köra på så vänder det, det brukar göra det.

Det här visste inte chefen om mig.
Jag byggde en väldigt grym trädkoja under en sommar när jag var i 10-års åldern, den står kvar än idag i Skogså. Jag hade storslagna planer och stora ambitioner. När jag fyllde år önskade jag mig mera byggmaterial som farsan körde dit.

Vad gör du en ledig dag?
Jag spelar med BBK, så det blir mycket handbollsträning. Tyvärr åkte vi precis ur Allsvenskan, nu spelar vi i division 1.

Vad är det roligaste du vet?  
Att fiska – flugfiske och ädelfiske. Sedan har jag ägnat mycket tid åt handbollen under våren.

Favoritmat – äter helst?
Jag äter allt – är känd på firman för att äta allt och allas rester J. Jag har en bror som är kock så jag får äta rätt mycket gott. Annars gillar jag all typ av husmanskost, men äter kanske helst entrecôte.

Vad skulle du gjort om du vann en miljon?
Om jag vann en miljon så hade jag nog sparat mycket inför framtiden men man hade nog tagit semester några extra veckor och kanske investerat en del i en ny bil.

Största ögonblicket i livet är….
Största ögonblicket hittills är nog när jag blev farbror nyligen till en kille som heter Vincent.

Bästa tipset till alla som går i husbyggartankar:
Man ska välja läge efter smak. Det är aldrig värt att bygga ett hus där man inte trivs.

Bygg som du själv gillar, det kanske blir lite dyrare, men då får man som man vill. Min mor är besiktningsman, så bästa tipset är nog – bygg smart, huset ska hålla och fungera under en lång tid framöver.

LIKNANDE NYHETER

DELA

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Linkdin
Dela via e-post

Meny

Ladda hem vår tidning!

Ta del av vår fullspäckade hustidning, fylld med tips & råd. Här hittar du även mer information om vår husresa och hur processen går till. 

Ladda hem vår bok om husresan!