fbpx

Nyheter

Träffa Erik Sundberg.

Erik drömde om att bli NHL-proffs när han var yngre, men snickardrömmen var starkare. Gillar att fiska, föredrar älgkött och kör gärna go-kart och käkar glass på sommaren.

Vem är du?
Erik Sundberg, gift och nyligt fyllda 30 med en pojke på fem månader. Bor med familjen i en bostadsrätt på Munkeberg i Luleå. Har såklart husplaner men de får vänta ett tag eftersom att frun just nu utbildar sig till lärare och blir klart först 2022.

Varför blev du snickare? Om du inte blev snickare vad skulle du arbetat med då?
Jag tycker om att jobba aktivt och att röra på mig. Farsan är också händig av sig, så det är nog han som har inspirerat mig. Drömde som alla andra ungar om att bli NHL-proffs, men, som de flesta med den drömmen så uppfylldes inte den ;). Jag gick Natur- och fotbollsgymnasium, men hoppade av efter första året och började på byggnads. Det fanns inget annat i tankarna än att snickare.

Berätta om ditt roligaste byggprojekt.
Svårt att säga, alltså framför allt är det alltid roligt att jobba med trevliga kunder, sen blir ju jobben vad man gör dem till. Vissa jobb syns allt man gör, som t.ex. när man bygger en platsbyggd bokhylla, man får tänka till lite. Andra gånger tar man bara på sig kåporna, och bara kör. Det är nog variationen som gör det roligast, man är ofta ute och jobbar och det är ju skönt.

Vad uppskattar du hos Norrläge? Vad är det bästa med Norrläge
Det är att de om tar hand om sina anställda, visar att de är mån om oss snickare ­– bjuder på luncher, ordnar och fixar för oss – är supertrevliga och positiva. De visar att de bryr sig och att man ska känna sig som en i gänget direkt.

Hur vänder du en dålig dag när allt går emot dig?
Då försöker jag bara att tänka positivt och jobba färdigt dagen och tänka att det är en ny dag imorgon. Skulle man dabba sig får man stå för det och vara ärlig och sen får man ordna upp det. Allt börjar om sedan och man får en ny chans.

Vad gör du en ledig dag?
Då är jag med familjen eller tillsammans med vänner. Tycker inte om att vara för mig själv, det är en bortkastad dag. Jag är en social varelse som gillar att umgås.

Vad är det roligaste du vet?
Att vara med familjen, kanske kolla på sport som fotboll och hockey. På sommaren kör jag gärna go-cart och käkar glass i stora lass. Tycker att det är avkopplande att fiska lite grann. 

Favoritmat?
Det är ju mycket man tycker om men jag väljer gärna kött, helst älgkött. Kött är det godaste att äta med gratäng eller klyftpotatis till.

Vad skulle du gjort om du vann en miljon?
Ja, en miljon är ju egentligen inte så mycket pengar. Det förändrar inte så himla mycket. Kanske skulle jag köpa något fint till frun och kanske skulle vi åka och resa lite extra.

Största ögonblicket i livet är….
Det är utan tvekan när pojken kom i januari.

Slutligen – det här är mitt bästa tips till alla som går i husbyggartankar:
Att man inte bygger för litet. Då ångrar man bara sig. Kanske tänka att det mesta är en engångskostnad och att man inte ska vara dum-snål med vissa grejer. Om man inte kan göra det ordentligt så tänka en vända till.

Det bra att folk vågar satsa på sig själv och familjen. Bor man i huset 40 – 50 år så har man gjort en himla fin investering. Att bygga tycker jag är ett bättre alternativ än att behöva renovera en gammal kåk genom åren. Renoveringar tär ju alltid på förhållanden.

LIKNANDE NYHETER

DELA

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Linkdin
Dela via e-post

Meny

Ladda hem vår tidning!

Ta del av vår fullspäckade hustidning, fylld med tips & råd. Här hittar du även mer information om vår husresa och hur processen går till. 

Ladda hem vår bok om husresan!