fbpx

Nyheter

Träffa Fredrik Persson.

Fredrik blev inspirerad av brorsan och sedan var det solklart att han skulle bli snickare. Tycker att grillat är svårslaget. Håller ett positivt sinne, jagar älg och fågel och tävlade i miniracing som grabb.

Vem är du?
Fredrik Persson, 45 år bor i hus i Trångfors med sambo och en kille på 16 år och en tjej på 14 år. I familjen bor även en korthårig vorsteh.

Varför blev du snickare? Om du inte blev snickare vad skulle du arbetat med då?
Jag tyckte att det såg kul ut sedan hade jag en äldre brorsa som gick bygg och det var nog kanske han som inspirerade mig till att bli snickare. Nej, hade inget annat drömjobb än att bli snickare.

Berätta om ditt roligaste byggprojekt.
Jag är ju inne i fabrik där vi tillverkar väggblock till hus. Man har ju varit med om ganska mycket, men det är roligt att producera, man bara jobbar på och det känns toppenbra.

Vad uppskattar du hos Norrläge? Vad är det bästa med Norrläge
Vi är ett roligt gäng framför allt. Lyhörda människor och korta beslutsvägar. Sedan är det roligt med lite nytt.

Hur vänder du en dålig dag när allt går emot dig?
Det är bara att borra ner huvudet och köra på. Gilla läget och köra vidare, man försöker hålla ett positivt sinne.

Det här visste inte chefen om mig.
En klurig fråga – jag tävlade i miniracing när jag var liten. Vi var ett gäng från Trångfors som drog igång miniracingen, men efter ett tag drevs det vidare i Norrbottens Motorsällskaps regi. Banan finns fortfarande kvar.

Vad gör du en ledig dag?
Det beror lite på årstid. På höstarna blir det älg- och fågeljakt. Jag jagar både i Boden, Gällivare och upp mot Kiruna. Somrarna blir det mycket fotboll eftersom flickan spelar fotboll.

Vad är det roligaste du vet?
Om man ser till sina egna intressen så är det jakt och fiske som gäller. Fiskar det mesta, det kan vara i strömmande vatten och sjöar men även i hav. Föräldrarna har en stuga i Alhamn, så vi brukar åka båt och fiska där.

Favoritmat?
Grillat är svårslaget när det är säsong för det. Vi köpte nyss en halv gris – så grillade ribbs och en god hemmagjord potatissallad till det slår det mesta.

Vad skulle du gjort om du vann en miljon?
Jag hade nog köpt skog och kanske lite roliga grejer, kanske en fyrhjuling.

Största ögonblicket i livet är….
Naturligtvis är det när barnen kom till oss.

Slutligen – det här är mitt bästa tips till alla som går i husbyggartankar:
Anlita lokala firmor, då hjälper man till och bidrar till tillväxten i regionen. Att ha kul längs vägen och planera noggrant, för det är en stor investering.

LIKNANDE NYHETER

DELA

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Linkdin
Dela via e-post

Meny

Ladda hem vår tidning!

Ta del av vår fullspäckade hustidning, fylld med tips & råd. Här hittar du även mer information om vår husresa och hur processen går till. 

Ladda hem vår bok om husresan!