fbpx

Husresor

De förverkligade sin egendesignade husdröm – Med Norrläge är alla önskningar möjliga

Med Norrläge har vi kunnat bestämma exakt hur vi vill att vår villa ska se ut och de har det överlägset bästa priset

Kristofer och Daniela Sundqvist tog offerter från flera olika husleverantörer då de bestämt sig för att bygga sitt skräddarsydda hus. “Med Norrläge har vi kunnat bestämma exakt hur vi vill att vår villa ska se ut och de har det överlägset bästa priset”, säger Daniela Sundqvist.

Nu står 2­-plansvillan på 250 kvadratmeter i Bällsta, Vallentuna, klar. Utsikten är magisk från huset som är byggt på hög höjd med vy över sjön och husen nedanför.

– Det känns kul att få börja flytta in nu, men samtidigt tråkigt. Husbygget har ju som varit vår stora fritidshobby, säger Daniela Sundqvist och ler.

Det var för två år sedan som husresan satte igång. Grunden lades och hustillverkaren Norrläge i Boden reste huset och gjorde klart utsidan på åtta dagar.

– Vi har haft extremt tur och husresan har gått så smidigt. Trots corona så har alla leveranser tajmat och Norrläge kunde leverera huset snabbt, berättar Kristofer Sundqvist.

– Det gick supersnabbt för dem att resa huset och göra klar utsidan. Det var nästan så man fick lite ångest när snickarna sedan åkte iväg och vi skulle fortsätta arbetet med insidan själva, säger Daniela Sundqvist och skrattar.

Det egendesignade huset går i gammal­dags stil. Badrummet pryds av viktorianskt kakel och på golven i umgängesytorna har man valt den nu moderna fiskbensparketten.

– Vi båda gillar den stilen, särskilt Kristofer, säger Daniela Sundqvist.
– Jag gillar stilen som var mellan 1890 och 1920, med mycket snickerier och detaljer. Det känns inte lika kul med fiskbensparkett nu när den blivit så populär, men å andra sidan hade den kanske varit svår att få tag i annars, säger Kristofer Sundqvist och skrattar.

Huset är ritat efter inspiration från två andra husmodeller och sedan har paret gjort en massa extra tillval.

– Med Norrläge har ingenting varit omöjligt. Vi har kunnat göra en massa extraval utan att det kostat mer. Till exempel valde vi liggande och stående panel samt en kjol istället för bara stående som var standard. Inne i huset har de satsat på en modern planlösning med stora umgängesytor.

– Vi började med att planera sovrummet tillsammans med klädkammare och eget bad­rum samt en balkong i anslutning, sedan har vi utgått från det. Vi ville ha vår egen lilla svit.

Både till vardags och under helger gillar de att ha över vänner på middagar och att umgås.

– Därför har vi byggt ett öppet och socialt hus. Innanför ytterdörrarna välkomnas man i en stor och öppen hall med kolmårds marmor och väggar prydda med paneler och gröna tapeter med växtmotiv. Exteriören sticker ut genom det gröna plåttaket som paret valt för att snyggt matcha de ljusgrå husväggarna och ytterdörren som går i samma gröna nyans.

– Det är många som lagt märke till just taket och tyckt att det varit häftigt, säger Daniela Sundqvist.

Till huset har de även valt att bygga till en uthyrningsdel som kan bli aktuell för framtiden.

– Just nu har vi inte tänkt hyra ut det, men i framtiden kan det absolut bli aktuellt. Det är förberett för kök, men kommer initialt istället att bli vårt tv­rum, där vi i dagarna håller på att färdigställa vår platsbyggda bokhylla. Sen har vi ju även en hel del kvar att göra på tomten som just nu bara är en grushög, säger Daniela Sundqvist.

Meny

Ladda hem vår tidning!

Ta del av vår fullspäckade hustidning, fylld med tips & råd. Här hittar du även mer information om vår husresa och hur processen går till. 

Ladda hem vår bok om husresan!