fbpx

Husresor

Det börjar närma sig inflyttning för familjen Furskog

Familjen Furskog bygger nytt i Sävast. En husresa där alla i familjen har varit delaktiga och barnen fått tänka fritt hur deras rum ska bli. Nu får de snart flytta in i sitt drömhus.

Vad är det för status på bygget nu? 
Vi närmar oss inflyttningsdagen. Just nu håller snickarna på att färdigställa alla detaljer utvändigt, bl.a. räcket som löper längs övervåningen till vår balkongterrass med pergolatak. Plattsättarna arbetar med golven i badrummen och börjar snart med bastun och duschutrymmet mot utepoolen. De kommande veckorna ska köksluckorna monteras och snickarna ska platsbygga olika garderobslösningar. Vi hittade ingen garderobslösning som passade i huset så vi frågade snickarna om de kunde bygga enligt vår egen skiss och det kunde de.

Går bygget som planerat?
Ja det går som planerat. Hittills har det mesta löpt utifrån den planering som vi fick från början. En justering av takplåten har skett, och det löste snickarna smidigt.

Följs tidsplanen?
Ja, den håller än så länge.

Har ni stött på några hinder och i så fall, hur har det löst sig?
Takplåten blev inte blev inte som tänkt från början men det hade vi direkt en diskussion kring och då löste det sig på allra bästa sätt utan krångel. Det kändes bra och vi är nöjda med bemötandet. Hela byggprocessen i sig känns ju som en häcklöpning. Det är så mycket som sker samtidigt och det gäller att man inte får panik får under resan.

Johan och snickarna har varit bra på att avdramatisera och ge förslag på olika lösningar som vi fått ta ställning till. De har varit lyhörda och vi har haft bra dialog. När våra idéer och förslag varit byggtekniskt omöjliga har de sagt till och kommit med egna förslag på lösningar.

Vi visste ju från början att vårt husbygge inte var något standardhus och vi var därför väldigt noga med att kolla runt innan vi valde husleverantör.

Har det tillkommit några överraskande kostnader som inte räknats in i offert?
Ja, det tillkommer kostnader, men det har vi varit medvetna om från början när vi tecknade kontrakt. Det beror på att vi inte hade priser på de val som vi gjort under resans gång vid kontraktskrivningen. Istället har vi hittat smarta sätt och lösningar som gör att vi kan hålla budgeten någorlunda i alla fall. Det som är med i offerten är lågt räknat utifrån standard, sedan har vi därefter gjort medvetna justeringar under resans gång.

Är det något som förvånat er under resans gång? 
Ja, hur snabb huset kom på plats. Effektiviteten när väggblocken är producerade i fabrik och sen snabbt kommer upp är otrolig. Det är häftigt att så mycket kom på plats bara under några dagar. En annan sak var att man kände sig nästan gråtfärdig när man såg plattan, den såg så liten ut, men sen när huset väl kom upp var det ju inte så .

Är ni nöjda? Har ni velat ändra på något under resan och har ni i så fall fått gehör? 
Vi är väldigt nöjda. Både Johan och snickarna har fått ta ställning till en hel del önskemål. Vi hade en klar bild av huset när vi startade husresan. Huset är  arkitektritat av Nordmark & Nordmark, sen har vi lagt till våra egna önskemål. 

Norrläge har varit engagerade och lyhörda inför våra önskemål. Det var just därför vi valde dem. När vi tog in offerter från olika byggfirmor så ville vi att kommunikationen mellan oss skulle fungera bra från start. 

Husresan känns bra och vi har varit engagerade i alla val.

Vi har som sagt gjort en hel del efterforskningar själva och det har man igen. Man får tänka till hur man vill ha det, vilka ytor som behövs och göra anpassningar utefter det liv man lever och hur det ser ut för alla familjemedlemmar. 

Vad har varit det bästa i er resa med Norrläge hittills?
Ja, det är solklart samarbetet och tålamodet. De har varit med i alla val och det kräver tålamod, samarbete och dialog. Det tycker vi har varit jättebra, även om man inte varit överens så har vi kommit fram till en lösning. De har ju byggt en hel del kundanpassade hus och vi har respekt för deras kunnande. 

Vad är nästa steg i er husresa?
Nästa steg blir att flytta in och att riktigt göra huset till vårt när det kommer till inredning och det liv man ska leva i huset, en spännande bit. Utepoolen ska börja grävas nästa vecka, den ska installeras och altan ska byggas i år. Infart och garage sparar vi till nästa år.

När blir det inflyttning? 
Vi planerar för inflyttning den 17 juli.

Meny

Ladda hem vår tidning!

Ta del av vår fullspäckade hustidning, fylld med tips & råd. Här hittar du även mer information om vår husresa och hur processen går till. 

Ladda hem vår bok om husresan!