fbpx

Husresor

Hela familjen Furskog är med och designar deras framtida drömhus.

Här berättar Victoria och Mathias om hur hela deras husresa startade. Om sina drömmar och tankar kring sitt nya boende och värdefulla tips när du står inför ditt livs största investering. Här kommer första delen i deras husresa.

Vilka är ni?
Victoria Furskog, 41 år. Jobbar som handläggare för Interreg Nord vid Länsstyrelsen i Norrbotten Mathias Furskog, 40 år. Jobbar som brevbärare vid PostNord. Tillsammans har de Barnen Benjamin 17 år, Jonathan 14 år och Havanna 9 år.

Alla i vår familj har fått ha sina önskemål uppfyllda och barnen har fått tänkta rätt fritt om hur de vill att deras rum ska vara

Benjamin som är äldst ville ha eget utrymme, helst med egen ingång och Jonathan ville ha en balkong. Havanna önskade sig romerska ringar i taket och en hängmatta utanför sitt rum och jag och Mathias ville ha en braskamin och ett rymligt kök att laga mat i.

Vad tycker ni spelar störst roll när man står inför ett nyhusköp och ska välja husfabrikör? Vad har störst betydelse för er? 
För oss har den totala kompetensen varit viktig när det gäller valet av husbyggare. Det är viktigt att känna förtroende för den säljare man har kontakt med. Det skapas genom att vi som kunder känner att säljaren vet vad han pratar om, kan presentera valmöjligheterna på ett bra sätt och håller det som är lovat. Sen är det också jätteviktigt för oss att vår säljare kan jobba under devisen att ”allt är möjligt” men också kan presentera till vilken konsekvens och till vilka siffror. Det har Johan på Norrläge gjort på ett fantastiskt bra sätt och vi är helnöjda med hur vår husprocess har kommit igång.

Foto: Mats Engfors

Hur såg vägen mot ert drömhus ut – hur gick era tankar & drömmar?
Vi har drömt om att bygga ett helt nytt hus tillsammans och när Bodens kommun släppte tomter på Brännan etapp 1, 2016 så köpte vi en tomt. Efter ett par månader fick vi veta att även granntomten skulle bli till salu, så köpte vi även den – men för att kunna få placera huset där vi ville krävdes en sammanläggning av de båda tomterna, en process som tog nästan ett år att genomföra. Under tiden hade vi hunnit gå igenom olika husmodeller, allt från New England-hus till ladhus-modeller. Vi visste hur de olika delarna i huset skulle vara, men kunde inte få ihop det till en helhet på rimliga kvadratmeter.
 
Vi kontaktade Albin Grind på Nordmark & Nordmark Arkitekter i Luleå som direkt förstod vilken typ av hus som vi ville ha och vilka behov vi hade. Kort därefter utformade han ett skräddarsytt hus för vår familj och då återstod bara finjusteringarna. Arkitekterna på Nordmark & Nordmark har varit superprofessionella, lyhörda och verkligen satt sig in i våra önskemål och omsatt den till konkreta bygghandlingar. Vi är väldigt tacksamma för deras stora insats och jätteglada över att få bygga huset.

Hur kom det sig att ni valde Norrläge?
Efter att ha jämfört offerter från tre olika företag så stod det klart att Norrläges erbjudande innehöll mest för pengarna. Vi tycker att de är duktiga på sin sak, de är härliga att jobba med och vi känner stort förtroende för dem.

Vilka är era bästa tips till andra som går i husköpartankar och drömmer om ett nytt hus – något ni vill dela med er?
Vårt tips är att ha en realistisk syn på vad ni vill göra och hur era möjligheter ser ut. Ta tidigt kontakt med banken så att de följer er resa från början till slut och ta hjälp av de som kan om ni fastnar. Vi anlitade en arkitekt när vi körde fast med planlösningen och den kostnaden har vi sparat in på att kunna minska husets kvadratmeteryta. Det är också viktigt att orka göra läxan och fråga runt, ställa krav och upprätta kontrakt som håller innan bygget drar igång, för att känna sig trygg i att genomföra livets största affär (för de flesta). Det viktigaste av allt är att sätta tidshorisonten långsiktigt, för det är vad det blir. Vi ska leva länge med våra val!

Meny

Ladda hem vår tidning!

Ta del av vår fullspäckade hustidning, fylld med tips & råd. Här hittar du även mer information om vår husresa och hur processen går till. 

Ladda hem vår bok om husresan!