fbpx

Nyheter

Bullerplank längst väg 97

Under våren 2020 till och med hösten 2021 gjordes vägsträckan mellan Södra Sunderbyn och Sävast om till mötesfri väg för att öka trafiksäkerheten och framkomligheten. Nu är hela sträckan mellan Luleå och Boden mötesfri.

Vi på Norrläge fick i uppdrag av GRK Infra AB och Grundtuben AB att snickra ett bullerplank till den nya vägsträckan längst väg 97 mellan Södra Sunderbyn och Sävast. 

– Vi kunde snabbt leverera alla de kvadratmeter bullerplank som behövdes för projektet. Vi har fått riktigt bra respons och det är många som tycker att planket både är snyggt och bra, säger Johan Ekström, en av Norrläges delägare.

Bygget av bullerplanket levererades i tid och uppfyllde förväntningarna

Byggandet av bullerplanket var ett större projekt som drog igång och avslutades under sommaren 2021. För att följa markens lutning görs normalt trappningar på bullerskärmen, men i det här fallet ville TRV/landskapsarkitekt att skärmen skulle följa markens nivå även i överkant. Detta gjorde att alla sektioner byggdes som romber i stället, vilket är en större utmaning.Trafikverkerket är slutbeställare och bestämmer kulör och hur det ska se ut. Förutom bullerdämpning hjälper bullerplanket även till att skapa säkerhet.

Grundtuben AB har gedigen kompetens och arbetar med grundläggning och fästanordningar till bullerplank och andra byggnadsverk. 

– Norrläge gjorde ett riktigt bra jobb och trots kort tidsram levererade de i tid. Vi är nöjda med deras insatser i projektet. Dom var enkla att jobba med och det var inga konstigheter. Det var även smidigt att både deras kontor och fabrik ligger i anslutning till väg 97, säger Anders Nilsson, projektledare på Grundtuben AB.

Behöver ert företag hjälp med nästa byggprojekt?
Kontakta oss på Norrläge.

Meny

Ladda hem vår tidning!

Ta del av vår fullspäckade hustidning, fylld med tips & råd. Här hittar du även mer information om vår husresa och hur processen går till. 

Ladda hem vår bok om husresan!