fbpx

Upplev ditt hus redan på skisstadiet med VR

När du bygger hus med Norrläge har du möjligheten att kliva in i ditt hus och uppleva huskänslan redan på skisstadiet. Tack vare samarbetet med a och d arkitektkontor kan vi erbjuda våra kunder möjligheten att med senaste Virtual Reality-tekniken uppleva sitt nya hem. 

Norrläge är en av de första hustillverkarna som erbjuder detta som standard utan extra kostnad. Tack vare VR-tekniken kan huset upplevas digitalt redan på skisstadiet. 

– Det handlar om att ta husets planlösning till digital verklighet. Vi vill ge kunderna en möjlighet att kunna uppleva sitt hus innan det är byggt. Vi känner oss väldigt stolta över samarbetet med a och d arkitektkontor som gör det möjligt att kunna erbjuda den senaste tekniken till våra kunder, något som spar både tid och pengar, säger Johan Ekström på Norrläge.

VR-tekniken hjälper till att ge en förståelse för rumskänslan. Utan den kan det vara en svårighet att förstå hur t.ex. volymen i ryggåstaket känns eller hur tvättstugan, badrummet och placeringen av handfat, dusch och toalett känns. Det är särskilt ytor som tvättstuga och badrum som annars är svåra att känna av.

Tekniken gör hela husprocessen väldigt kostnadseffektiv. När man klivit in i känslan och upplevt sitt hus med VR finns möjlighet att påverka och göra eventuella förändringar i tid och därmed göra besparingar, både i tid och pengar. Dessutom är det en milstolpe i hela husresan och en rätt omvälvande upplevelse i sig.

På a och d arkitektkontor har man under de senaste två åren arbetat med att applicera den senaste VR-tekniken i sin verksamhet. Med hjälp av denna teknik får man en ännu tydligare kommunikation och en ytterligare kvalitetssäkring av utformningsprocessen. VR-teknik är därför något de satsar extra hårt på.

Johannes Eman, a o d arkitektkontor och Gabriel Olsson, Norrläge
Johannes Eman, a o d arkitektkontor och Gabriel Olsson, Norrläge demonstrerar senaste Virtual Reality-tekniken. Foto: Johan Ekström

– Det känns jättekul att samarbeta med Norrläge, de är lösningsfokuserade, innovativa och söker hela tiden förbättringar. Vi jobbar gärna tillsammans med produktionshandlingar och design. När designen får stödja den tekniska produktionsmöjligheten slipper man nödlösningar i sena skeden – då får man full hävstång och tjänar både tid och pengar. 

Det ska vara väldesignat, projektanpassat och kostnadseffektivt att bygga, avslutar Joakim Persson, vd på a och d arkitektkontor.

LIKNANDE NYHETER

DELA

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på Linkdin
Dela på email
Dela via e-post